donderdag, 13. juli 2017 - 20:45

Belgische aangehouden in zaak Rini Ansems

Belgische aangehouden in zaak Rini Ansems
Foto: Opsporing verzocht
Maastricht

In het onderzoek naar de dood van Rini Ansems uit de Maastrichtse wijk Wolder is een verdachte aangehouden. Het gaat om een 38-jarige vrouw uit Vroenhoven (B). Ze wordt verdacht van betrokkenheid bij de dood van de 82-jarige vrouw.

Het politieonderzoek, onder leiding van de Officier van Justitie, leidde naar België, waarna het Openbaar Ministerie Limburg een rechtshulpverzoek om aanhouding indiende bij de Belgische autoriteiten. De Belgische politie hield de verdachte donderdagmiddag aan. Tevens hebben in België doorzoekingen plaatsgevonden. Het Openbaar Ministerie Limburg heeft de Belgische Justitie gevraagd de verdachte over te dragen aan Nederland. Wanneer dit zal plaatsvinden, hangt af van de procedure die de verdachte kiest. 

Onderzoek 

Het stoffelijk overschot van Rini Ansems werd op 26 januari in haar woning aan de Sluizerbank gevonden. Ze was door een misdrijf om het leven gebracht. Een team van zo'n 20 rechercheurs ging met het onderzoek aan de slag. 
In de wijk Wolder werden o.a. stoepborden geplaatst en er vond uitgebreid buurtonderzoek. Ook het opsporingsprogramma Opsporing Verzocht besteedde aandacht aan deze zaak. 

Categorie:
Provincie: