donderdag, 13. juli 2017 - 21:31

'Feddema ten onrechte in media beschuldigd van “wijzende vinger” naar brandweer'

'Feddema ten onrechte in media beschuldigd van “wijzende vinger” naar brandweer'
Foto: Edwin Tjalling
Leeuwarden

De verdediging van Wyb Feddema, de 64-jarige eigenaar van het pand aan de Kelders in Leeuwarden waarin in oktober 2013 Idsart Otte om het leven kwam door rookontwikkeling, zegt dat hij zich onheus bejegend voelt door publicaties in de media.

In de Leeuwarder Courant is een artikel gepubliceerd  waarin volgens de verdediging hem wordt verweten een “beschuldigende vinger” te hebben gewezen naar de brandweer. In dat zelfde artikel stelt de brandweer ‘jammer is dat het op deze manier weer wordt opgerakeld’.

Volgens Raadsman Tjalling van der Goot is het volkomen onterecht dat zijn cliënt de schuld afschuift op de brandweer. In diezelfde krant werd Feddema geciteerd tijdens de terechtzitting; ‘Niet dat ik de aandacht van mij wil afleiden, maar dat zijn vragen waar ik mee zit.’

Van der Goot roemde het werk van de brandweer in zijn pleidooi, maar voegde hier aan toe: ‘Maar dat betekent niet dat er geen fouten gemaakt kunnen zijn.’ En dat er fouten zijn gemaakt is uit onderzoek door de Brandweer Nederland en de Inspectie Veiligheid en Justitie gebleken volgens Van der Goot. Volgens de onderzoekers zijn er diverse communicatiefouten gemaakt.

Categorie:
Provincie: