vrijdag, 14. juli 2017 - 14:20

Slachtoffers van bedreiging en afpersing gezocht

Slachtoffers van bedreiging en afpersing gezocht
Foto: Archief EHF
Amsterdam

De politie en het Openbaar Ministerie (OM) zijn op zoek naar mogelijke slachtoffers van een 32-jarige man. Hij zou mannen hebben bedreigd en afgeperst die hij via internet leerde kennen. Het OM houdt er rekening mee dat hij meer slachtoffers heeft gemaakt. De 32-jarige man die op 7 juni 2017 werd aangehouden zit nog vast.

Tussen juli 2016 en juni 2017 zijn in ieder geval vijf mannen bedreigd. Zij hebben aangifte gedaan tegen de 32-jarige man met wie ze in contact zijn gekomen via de website ‘Bullchat’, een site waar homoseksuele mannen anoniem met elkaar kunnen chatten.

Kaak gebroken

De vijf aangevers zouden tijdens het chatten een afspraak hebben gemaakt met de verdachte. Na de ontmoeting zou hij van hen geld hebben geëist en gedreigd met geweld en de openbaarmaking van hun geaardheid. Eén van de aangevers zou door de 32-jarige man zo hard zijn geslagen dat hij zijn kaak op twee plaatsen brak.

Verschillende namen

De 32-jarige verdachte heeft een negroïde uiterlijk met kort geschoren haar, is ongeveer 1.80 cm en heeft een normaal postuur. Hij zou zichzelf als ‘Jeffrey’, ‘Benito’, ‘Fernando’ of ‘Diablo’ hebben voorgesteld tijdens de ontmoeting met de aangevers.

Roze in Blauw

Mogelijk zijn meer mannen slachtoffer geworden van deze 32-jarige man, maar hebben zij zich nog niet gemeld bij politie of durven zij dat niet te doen. Deze mannen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Ook kunnen zij eerst een informatief gesprek aangaan met een medewerker van Roze in Blauw, dat kan via 088-1691234.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: