maandag, 17. juli 2017 - 14:40 Update: 17-07-2017 14:47

Gewelddadige berover (38) krijgt 18 jaar cel na doodsteken slachtoffer

Gewelddadige berover (38) krijgt 18 jaar cel na doodsteken slachtoffer
Foto: Archief EHF
Rotterdam

De 38-jarige man, die in 2003 zijn slachtoffer bij een beroving doodstak, heeft maandag voor de rechtbank in Rotterdam een celstraf van 18 opgelegd gekregen. Dit meldt de rechtbank Rotterdam maandagmiddag.

Vier berovingen in half uur

De 38-jarige man pleegde in een tijdsbestek van een half uur 4 berovingen, waarvan één met dodelijke afloop. De rechtbank acht bewezen dat de verdachte op 23 november 2003 eerst twee jonge slachtoffers heeft bedreigd met een mes en heeft beroofd, vervolgens een derde slachtoffer meermalen met een mes heeft gestoken en beroofd, en ten slotte een vierde slachtoffer heeft doodgestoken en beroofd.

Doodslag geen moord

De laatste twee feiten zijn door de rechtbank aangemerkt als een gekwalificeerde doodslag, en een poging daartoe. Dit betekent dat de doodslag en de poging daartoe is gepleegd in relatie tot een ander misdrijf, diefstal met geweld. Verdachte is vrijgesproken van moord omdat de rechtbank geen bewijs aanwezig acht voor voorbedachte raad.

Zichzelf aangegeven in 2016

De verdachte kwam in beeld nadat hij zich in 2016 op het politiebureau meldde. Na enkele verhoren deed de verdachte een beroep op zijn zwijgrecht. Zijn verklaringen in combinatie met de aangiftes en  technisch bewijs, onder andere vezelsporen, zijn voor de rechtbank voldoende bewijs om de verdachte voor alle feiten op de dagvaarding te veroordelen.

Categorie:
Provincie: