maandag, 17. juli 2017 - 15:59 Update: 17-07-2017 16:00

Man (65) moet 11 jaar cel in voor doden partner met vleesbijl

Man (65) moet 11 jaar cel in voor doden partner met vleesbijl
Foto: Archief EHF
Utrecht

De 65-jarige man uit Utrecht, die in Utrecht in 2016 zijn vrouw met een vleesbijl doodde, is maandag door de rechtbank Midden-Nederland veroordeeld tot een gevangenisstraf van 11 jaar. Dit meldt de rechtbank Utrecht maandagmiddag.

Weerzinwekkende wijze

De man heeft zijn partner op een zeer gewelddadige en weerzinwekkende wijze van het leven beroofd. Uit het dossier blijkt dat het slachtoffer zeventien keer met een vleesbijl is geslagen. Zij heeft nog geprobeerd zich te verdedigen, zo blijkt uit de snijwonden op haar armen en handen. 

Onherstelbaar leed

De man heeft onherstelbaar leed toegebracht aan de nabestaanden van de vrouw. Dit werd ook onderstreept door de indringende slachtofferverklaringen van de moeder, vader en broer op de zitting.

Geen persoonlijkheidsstoornis

Uit de rapportage van het Pieter Baancentrum blijkt dat er bij de man geen aanwijzingen zijn gevonden voor een stoornis. Wel is gebleken dat hij verstandelijk functioneert op het leeftijdsniveau van een acht- tot elfjarige.

Bij kwetsingen neemt het risico op ernstig geweld toe. De rechtbank volgt de deskundigen in hun oordeel dat de man verminderd toerekeningsvatbaar is en wijkt daarom enigszins af van de eis van de officier van justitie.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):