dinsdag, 18. juli 2017 - 14:07 Update: 18-07-2017 14:17

Nederlander Wil van Gemert kandidaat Executive Directeur Europol

Nederlander Wil van Gemert kandidaat Executive Directeur Europol
Foto: Europol
Den Haag

De Nederlander Wil van Gemert heeft zich kandidaat gesteld voor de functie van Executive Directeur Europol. 'Minister van Veiligheid en Justitie Blok ondersteunt de kandidatuur van harte en heeft dat aan zijn collega ministers in Europa in een brief laten weten', zo meldt het ministerie van V&J dinsdag.

Deputy Executive Director Operations Department Europol

De heer Van Gemert is de huidige Deputy Executive Director van de Operations Department bij Europol. Grote waardering bestaat er voor het werk dat  hij de afgelopen jaren heeft verricht door bij te dragen aan de verdere ontwikkeling van de Europol organisatie, zowel in operationeel als in organisatorisch opzicht. De heer van Gemert heeft een jarenlange  werkervaring op het gebied van de rechtshandhaving en interne veiligheid.

Nederland heeft de opvatting dat de heer Van Gemert een zeer geschikte uitvoerend directeur Europol zou zijn.

Loopbaan

Wil van Gemert begon zijn loopbaan na de politieacademie in 1988 als officier bij de politie in Amsterdam waar hij diverse leidinggevende functies vervulde met name in het rechercheveld. In 1995 stapte hij over naar het KLPD om het eerste landelijke rechercheteam te gaan vormen. Ook was hij bij het KLPD verantwoordelijk voor de oprichting van de Nationale Recherche.

NCTV

In 2004 vertrok hij naar de AIVD waar hij als directeur democratische rechtsorde leiding gaf aan de terrorismebestrijding, contraspionage en veiligheidsonderzoeken. Begin 2012 trad hij aan bij de NCTV.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: