woensdag, 19. juli 2017 - 16:51 Update: 19-07-2017 16:55

SBS Broadcasting is nu volledig in handen van Talpa Holding

 SBS Broadcasting is nu volledig in handen van Talpa Holding
Foto: Archief BON ter Illustratie
Laren

De overname van het belang van Sanoma in SBS is per vandaag officieel waardoor Talpa daarmee 100% eigenaar is geworden van SBS Broadcasting. Dit heeft Talpa Holding woensdag bekendgemaakt.

Tv en online

Talpa brengt SBS, met de Tv-zenders SBS6, Net5, Veronica, SBS9, het online Video on Demand-platform KIJK en Social1nfluencers onder in het verder te bouwen nieuwe Nederlandse multimediabedrijf met sterke posities in televisie, radio, print en online.

Goedkeuring toezichthouders

Op 10 april jl. is gecommuniceerd dat de transactie nog onder voorbehoud was van goedkeuring van de bevoegde toezichthouders en andere gebruikelijke overleg- en goedkeuringsprocedures. De bevoegde toezichthouders hebben vorige week hun goedkeuring gegeven met betrekking tot de overname en ook de andere procedures zijn positief afgerond. 

'Belangrijke stap'

Talpa-eigenaar John de Mol ziet deze overname als een belangrijke stap op weg naar een nieuw Nederlands multimediabedrijf. SBS zal samen met Talpa Radio een belangrijke basis vormen van deze onderneming, waarbij de propositie die hieruit volgt interessant is voor zowel de kijker, de lezer, de luisteraar, de consument en de adverteerder. Naast Radio en TV zal Talpa zich verder gaan richten op de uitbreiding van haar activiteiten in OTT, Print, Online, Data en Concepts.

Peter de Mönnink

Talpa Holding en Sanoma hebben in samenspraak Peter de Mönnink bereid gevonden om zijn huidige gecombineerde rol als CEO SBS en CEO Sanoma door te zetten tot in ieder geval het einde van het jaar om de commerciële transitie tussen de drie partijen Sanoma-SBS-Talpa goed te laten verlopen.

Categorie:
Provincie: