donderdag, 3. augustus 2017 - 16:28

Meer onderzoek naar dodelijk ongeval op Texel

Meer onderzoek naar dodelijk ongeval op Texel
Foto: Archief EHF
Texel

De rechtbank Noord-Holland heeft donderdag in een tussenvonnis besloten dat nader onderzoek moet plaatsvinden naar de toedracht van een ongeval op Texel. De 25-jarige verdachte wordt verweten op 30 maart 2016 een dodelijk verkeersongeval te hebben veroorzaakt door zeer onvoorzichtig rijgedrag. Daarbij staat de vraag centraal of zij WhatsApp-berichten zou hebben ontvangen en verstuurd tijdens het autorijden.

Scenario verdachte

De rechtbank vindt dat nader onderzoek moet plaatsvinden naar het door verdachte geschetste scenario, namelijk dat zij een WhatsApp heeft verstuurd terwijl zij haar auto aan de kant had gezet bij een boerderij.

Onderzoek invulling 97 seconden

De rechtbank heeft opdracht gegeven aan de officier van justitie nader onderzoek te doen naar de invulling van 97 seconden die zijn verstreken na het door verdachte versturen van een WhatsApp bericht en het door verdachte bellen van 112 ná het ongeval. De rechtbank wil weten hoeveel seconden verdachte minimaal nodig heeft gehad om vanaf de boerderij waar zij (mogelijk) stilstond de plaats van het ongeval te bereiken. Daarnaast hoeveel tijd nodig was voor haar handelingen op de plaats van het ongeval voor zij 112 belde. Zo nodig door middel van een reconstructie.

Categorie:
Provincie: