vrijdag, 4. augustus 2017 - 19:36 Update: 04-08-2017 19:37

Politie zoekt filmende getuige van steekpartij in Amsterdam

Politie zoekt filmende getuige van steekpartij in Amsterdam
Foto: Politie
Amsterdam

De recherche is op zoek naar getuigen die op maandag 24 juli 2017 het steekincident op het metrostation Postjesweg hebben gezien. Het rechercheteam is specifiek op zoek naar getuigen die voor, tijdens of na het incident de groep of het slachtoffer hebben gefilmd.

Op die bewuste maandagmiddag vond bij het metrostation aan de Postjesweg een steekincident plaats waarbij een 15-jarig meisje gewond raakte. Zij liep enkele steekwonden op en moest voor behandeling worden opgenomen in een ziekenhuis. Kort na het voorval hield de politie twee 15-jarige meisjes aan die verdacht worden van betrokkenheid bij het steekincident. Later hield de recherche in deze zaak nog een derde verdachte aan, eveneens een 15-jarig meisje. 

Film- of beeldmateriaal gezocht

Het onderzoek in deze zaak is in volle gang en er zijn al diverse getuigen gehoord. Op beveiligingsbeelden is te zien dat er veel mensen op of nabij het perron zijn als het steekincident plaats vindt. Het team vraagt mensen die de ruzie hebben gefilmd om contact op te nemen met de recherche van district West.  

Specifieke getuige

De recherche is specifiek op zoek naar een man die het steekincident mogelijk gefilmd heeft. Dit lijkt een belangrijke getuige en de politie wil graag met hem spreken. Rechercheurs willen ook graag de gemaakte beelden ontvangen.

Deze getuige wordt als volgt omschreven: Een blanke man of een licht getinte man, leeftijd midden veertig, kort donker haar, gekleed in een donkere mogelijk zwarte broek, droeg donkergrijze schoenen, een zwart shirt en een grijs vest met een capuchon. Opvallend was dat de man een zwart met lichtblauw gekleurde rugtas over zijn schouder droeg. 

Categorie: