donderdag, 17. augustus 2017 - 12:28 Update: 17-08-2017 12:29

Schiphol gaat verzending reservedelen f-35 toestellen faciliteren

Schiphol gaat verzending reservedelen f-35 toestellen faciliteren
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Schiphol

Nederland gaat alle reservedelen voor alle F-35 toestellen in Europa opslaan, zo maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie donderdag 17 augustus bekend.

Woensdrecht

Het gaat om opslag, verzending en het beheer van reservedelen van ruim vierhonderd F-35’s voor de komende decennia. Het Logistiek Centrum Woensdrecht (LCW) van de Koninklijke Luchtmacht verzorgt de opslag van de spullen. Daarnaast profiteren zo’n 70 Nederlandse bedrijven daarvan.

Schiphol

Dit European warehouse op het LCW krijgt een vooruitgeschoven post op Schiphol. Dit omdat vervoer niet alleen over de weg gaat, maar ook via de lucht. Met de door Nederland voorgestelde aanpak worden de logistieke kosten laag gehouden, de voorraden geoptimaliseerd en moet een goede beschikbaarheid van F-35 toestellen worden behaald. Vanwege de geïntegreerde aanpak koos het Pentagon voor het Nederlandse voorstel.

Haarlemmermeer

Wethouder Economische Zaken, Adam Elzakalai: ‘Met de komst van het European Warehouse op het Logistiek Centum Woensdrecht en de vooruitgeschoven post op Schiphol zet Nederland zich op de kaart van de logistieke wereldtop. Dat biedt ongekende kansen voor Schiphol en daarmee voor Haarlemmermeer. Dit is ontzettend goed nieuws voor de economie: van Nederland, van de Metropoolregio Amsterdam en natuurlijk voor Haarlemmermeer.'

Categorie:
Provincie: