maandag, 21. augustus 2017 - 19:34 Update: 21-08-2017 19:49

Oud-staatssecretaris Robin Linschoten voor rechter vanwege belasingkwestie

Oud-staatssecretaris Robin Linschoten voor rechter vanwege belasingkwestie
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Binnenkort moet oud-staatssecretaris Robin Linschoten (VVD) voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen in verband met een belastingkwestie, zo meldt onder meer de NOS>

Linschoten wordt ervan verdacht, dat hij opzettelijk een onjuiste of onvolledige aangifte van de vennootschapsbelasting heeft gedaan. In de aanklacht staat dat het gaat om de periode tussen begin oktober 2010 en eind oktober 2012. De zaak dient 1 september voor de meervoudige kamer.

Robin Linschoten, inmiddels 60 jaar, was van 1994 tot 1996 staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij trad af omdat hij onvoldoende vertrouwen kreeg van de Tweede Kamer in een debat over het rapport van de commissie-Van Zijl over het College van Toezicht Sociale Verzekeringen (Ctsv). PVDA-er Jan van Zijl leidde toen een parlementair onderzoek.

Nadat Linschoten de politiek verlaten had, werkte hij  jarenlang bij verzekeraar Interpolis. Later werd hij zelfstandig managementconsultant. Ook was hij kroonlid van de Sociaal Economische Raad (SER).