woensdag, 23. augustus 2017 - 8:23 Update: 23-08-2017 9:29

Vier gewonden bij zware crash Kootwijkerbroek

Vier gewonden bij zware crash Kootwijkerbroek
Foto: Archief EHF
Kootwijkerbroek

In Kootwijkerbroek zijn dinsdagavond bij een aanrijding tussen twee personenauto's vier personen gewond geraakt.

Drie van hen raakten ernstig gewond. Alle slachtoffers zijn overgebracht naar een ziekenhuis. Een van hen zou zijn  overgebracht naar het Universitair Medische Centrum (UMC) in Utrecht. Dit meldt onder meer barneveldsekrant.nl.

De hulpdiensten, waaronder vijf ambulances, een traumahelikopter, drie voertuigen van de brandweer en meerder eenheden van de politie, kwamen massaal ter plaatse Het duurde zeker een uur voordat de bestuurders uit hun totaal vernielde auto's waren bevrijd.

Het ongeval gebeurde rond 20.05 uur op de kruising Muldersweg / Eindweg in Kootwijkerbroek.  Een auto, bestuurd door een 23-jarige man uit Polen (waarin ook nog een 22-jarige vrouw en een 22-jarige man uit Polen zaten) moest uitwijken voor een fietser. Volgens getuigen kon hij daarop een tegemoetkomende auto (bestuurd door een 20-jarige man uit Kootwijkerbroek) niet meer ontwijken. Dit leidde tot een frontale botsing.. Een van de gewonde inzittenden zou volgens omstanders na de klap uit de auto gekropen en op straat in elkaar gezakt.

Van de 23-jarige Pool is een bloedtest afgenomen om te zien of er alcohol in het spel is; de resultaten daarvan laten nog even op zich wachten. Ook spreekt de politie met getuigen over dit ongeval. Conclusies kunnen nog niet worden getrokken.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: