donderdag, 24. augustus 2017 - 11:58 Update: 24-08-2017 12:00

Drie nieuwe aanhoudingen onderzoek hondengevechten

Drie nieuwe aanhoudingen onderzoek hondengevechten
Foto: Archief EHF
Amersfoort/Soest

Afgelopen maandag heeft de politie drie personen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij eerdere hondengevechten, die op verschillende plekken in Nederland hebben plaatsgevonden. Dit meldt de politie donderdag.

Het gaat om een 33-jarige man en een 31-jarige vrouw uit Amersfoort, en een 30-jarige man uit Soest. De vrouw uit Amersfoort en de man uit Soest werden al eerder op 5 oktober 2016 aangehouden', aldus de politie. 

Hondengevechten

Tijdens het onderzoek kwam onlangs informatie naar voren waardoor de politie de twee verdenkt van eerdere hondengevechten. Ook de 33-jarige wordt verdacht van betrokkenheid bij hondengevechten, die voor de heterdaadaanhoudingen in 2016 plaatsvonden. De verdachten zitten vast en worden verhoord.

Euthanasie honden

De in beslag genomen honden (pitbulls) hebben inmiddels een uitgebreide gedragstest ondergaan door deskundigen van een onafhankelijke instantie. Voor een groot deel van de honden viel deze test niet positief uit, deze honden vormden door het gedrag een blijvend gevaar voor de samenleving en moesten worden geëuthanaseerd. De overige honden doorstonden de onderzoeken wel en zijn te herplaatsen. 

OM

Het onderzoek wordt binnenkort afgerond. Dit werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming. Het dossier wordt overgedragen aan het Functioneel Parket voor verdere behandeling van de zaak.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: