dinsdag, 5. september 2017 - 17:48 Update: 05-09-2017 17:53

Pro-formazitting zaak Savannah ook niet voor pers toegankelijk

Pro-formazitting zaak Savannah ook niet voor pers toegankelijk
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Utrecht

Op vrijdag 8 september aanstaande wordt de pro-formazitting in de zaak van de 16-jarige jongen die verdacht wordt van de moord op de 14-jarige Savannah voor de rechtbank Midden-Nederland gehouden. 'Deze zal achter gesloten deuren plaatsvinden. Ook aan de pers wordt geen bijzondere toegang verleend', zo heeft de rechtbank beslist.

Pers ook geweigerd

In deze zaak wordt een minderjarige verdachte vervolgd door het Openbaar Ministerie. Zaken van minderjarige verdachten worden volgens de wet achter gesloten deuren behandeld. In dit geval is door de pers een verzoek gedaan om de zaak toch bij te mogen wonen. 

'Geen zwaarwegende belangen'

De rechtbank kan in uitzonderlijke gevallen beslissen om pers bijzondere toegang te verlenen als er zwaarwegende belangen zijn die daar aanleiding toe geven en de belangen van de procespartijen zich daartegen niet verzetten. Voor deze zitting is, mede gezien de leeftijd van de verdachte en de stand van zaken van het onderzoek, geen reden om deze uitzondering toe te passen.

Nieuw verzoek opnieuw beoordelen

De rechtbank zal een eventueel nieuw verzoek opnieuw beoordelen voorafgaand aan de inhoudelijke behandeling. Het is nog niet bekend wanneer dat is.

Categorie:
Provincie: