woensdag, 6. september 2017 - 13:45 Update: 06-09-2017 14:27

Politie stuit 'per ongeluk' op zware crimineel in badkamer

Politie stuit 'per ongeluk' op zware crimineel in badkamer
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

De politie in Amsterdam heeft eind vorige maand per toeval een voortvluchtige zware crimineel aangehouden in een woning in Amsterdam-Buitenveldert, zo heeft de politie woensdag op Facebook laten weten. De bijzondere manier waarop dat gebeurde zou zomaar een scène kunnen zijn uit een spannende thriller maar was in dit geval de werkelijkheid.

Melding ruzie

Na een melding van een ruzie tussen een man en een vrouw in een flatwoning,  
waarbij mogelijk gevochten zou worden, ging de noodhulpeenheid van Zuid-Buitenveldert de opdracht om naar een woning te gaan vlakbij het politiebureau. Volgens de meldster zou er hevig gevochten worden in de woning. Ze had een mannen- en een vrouwenstem horen schreeuwen. 

Doodstil bij woning

Aangekomen bij de betreffende woning, was het doodstil, er brandde geen licht in de woning en dus nog maar eens gevraagd aan de meldster of ze er zeker van was dat ze iets gehoord had. Dat was mevrouw absoluut en dus klom een van de agenten via het balkon van de buren naar het balkon van de betreffende woning. 

Enorme chaos in woning

De gordijnen waren niet dicht en de agent kom met zijn zaklamp naar binnen schijnen. Wat hij zag was een enorme chaos. Overal op de vloer lagen kledingstukken en andere rommel. Zo te zien was hier inderdaad heftig gevochten maar er was niemand te zien.

Balkondeur niet op slot

De agent voelde aan de balkondeur en die was niet op slot. Voorzichtig betrad de agent de woning omdat er mogelijk ergens in de woning een slachtoffer lag. De keuken grensde aan de woonkamer, niemand te zien. Door naar de gang die uiteindelijk weer uitkwam bij de voordeur. De eerste deur rechts in de gang was het toilet, dat was leeg. 

Douchegordijn

De tweede deur bleek de badkamer te zijn. De agent opende voorzichtig de deur, scheen met zijn zaklamp naar binnen en de badkamer leek ook leeg te zijn. Links hing het douchegordijn en voor de zekerheid toch maar even het douchegordijn weggetrokken. Opeens sprong er een grote donkere man achter het douchegordijn vandaan op de agent af. De agent sprong achteruit en sloeg de deur van de badkamer dicht terwijl zijn hart in zijn keel bonsde. 

Assistentie collega's

De agent trok zich terug naar de woonkamer en vroeg om hulp van zijn collega’s die buiten stonden. Met drie agenten is vervolgens de man uit de badkamer gehaald, waarbij de man zich in eerste instantie heftig verzette.

Gevlucht

Het bleek te gaan om een gezochte zware crimineel. De man stond gesignaleerd voor verschillende misdrijven en was gewelddadig en vluchtgevaarlijk. Dat laatste klopte want de man vertelde aan de agenten die vroegen wat hij in de woning deed, dat hij gevlucht was voor de politie. Hij had al die politieauto’s aan zien komen en dacht dat ze voor hem kwamen. 

Verstopt

Daarop was hij naar zijn balkon gegaan en vervolgens een aantal balkons overgestoken totdat hij bij deze woning aan kwam, die donker was en bovendien was de balkondeur open. Een prima plek om zich te verstoppen tot de politie weer vertrokken was dacht hij.

Alleen kwam de politie de woning binnen omdat hier een melding was van huiselijk geweld, we waren echter niet op zoek naar de betreffende man op dat moment.
Deze verdachte is vervolgens direct afgevoerd naar een cellencomplex.

Meldster vergist zich in woningnummer

Wat de pech voor hem nog groter maakte is dat uiteindelijk bleek dat de meldster zich had vergist in de nummering van haar flatgebouw. Het huiselijk geweld dat zij had gehoord was niet de woning waar ze de agenten naar toe had gestuurd (links van haar woning) maar was de woning aan de andere kant van haar. Dat huiselijk geweld viel uiteindelijk mee, bleek na een gesprek met deze bewoners.

'Hogere macht'

Oh, en we hebben nog even gebeld met de eigenaresse van de woning, die aangaf dat het inderdaad wat rommelig in haar woning was en die de volgende dag aangifte zou gaan doen van huisvredebreuk. De aanwezige agenten waren het met elkaar eens, deze avond was er een 'hogere macht' die het genoeg vond zo en dat het tijd werd dat deze verdachte zijn straf ging uitzitten, want zoveel toeval bestaat niet.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: