woensdag, 6. september 2017 - 15:18 Update: 06-09-2017 15:20

Kabinet geeft akkoord voor private aanvulling ww

Kabinet geeft akkoord voor private aanvulling ww
Den Haag

Het wordt voor werkgevers en werknemers mogelijk om per sector een private aanvulling op de werkloosheidsuitkering af te spreken.

Ministerraad

'Afgelopen vrijdag heeft de ministerraad, op voorstel van minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,  ingestemd met de hiervoor benodigde maatregel', zo meldt het ministerie van SZW woensdag.

Maximaal 24 maanden

Momenteel bouwen werknemers de eerste 10 jaar een maand ww per gewerkt jaar op, daarna een halve maand per gewerkt jaar, tot maximaal 24 maanden. Eerder was dit een maand per gewerkt jaar tot een maximum van 38 maanden.

Versobering

De werkgevers en werknemers stemden in 2013 bij het sociaal akkoord met deze versobering in, waarbij ze afspraken dat ze zelf de mogelijkheid zouden krijgen om per sector de ww-rechten aan te vullen tot de oorspronkelijke duur van maximaal 38 maanden. 

Bovensectoraal fonds

De aanvulling van de ww verloopt via een bovensectoraal fonds van de werkgevers en werknemers. De aanpassing van het Besluit fondsen en spaarregelingen waar de ministerraad nu mee heeft ingestemd maakt de oprichting van zo'n fonds mogelijk. De maatregel treedt in werking na publicatie in de Staatscourant.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):