maandag, 11. september 2017 - 11:19 Update: 11-09-2017 11:37

Mannen dringen woning binnen slaan en bedreigen bewoners met knuppels

foto van honkbalknuppel | fbf archief
Foto: fbf archief
Nieuw-Vennep

De politie is op zoek naar onder anderen een 33-jarige Pool, die samen met een aantal andere verdachten vernielingen heeft aangericht in een woning aan de IJweg in Nieuw-Vennep.

Op zaterdagmorgen, omstreeks 03.00 uur kreeg de politie melding dat een dronken man bij diverse woningen aan de IJweg zou aanbellen met een vrij onsamenhangend verhaal. De politie trof de man aan op een bankje. Hij werd aangehouden wegens verstoring van de openbare orde en meegenomen naar het politiebureau. In de loop van de dag was de man weer heengezonden. De man bleek woonachtig te zijn in een woning aan de IJweg waarin meerdere Poolse uitzendkrachten onderdak vinden. De man was inmiddels te verstaan gegeven dat hij in verband met zijn gedrag in de woning net meer welkom was.

Op zondagavond, omstreeks 18.00 uur kreeg de politie weer een melding vanaf de IJweg. Dezelfde persoon bleek, in gezelschap van (naar zeggen) een tiental andere mannen, de woning te zijn binnengedrongen. Sommigen waren gewapend met een hockeystick of een knuppel. De groep verdachten hebben in de woning vernielingen aangericht. Veel huisraad werd kapot gemaakt. Ook werden bewoners bedreigd en gesommeerd hun geld af te geven. Een 28-jarige Pool, ook bewoner van het pand, werd geslagen met een knuppel of hockeystick. Hij liep lichte verwondingen op.

De verdachten waren weggereden in een personenauto en konden niet meer worden achterhaald.

De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht en omvang van het geweldsincident en de identiteit van de verdachten. Onduidelijk is nog of er iets is buitgemaakt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: