maandag, 11. september 2017 - 18:56 Update: 11-09-2017 18:58

Spectaculaire ladingdiefstal uit rijdende vrachtwagen bij Opsporing Verzocht

Spectaculaire ladingdiefstal uit rijdende vrachtwagen bij Opsporing Verzocht
Foto: Politie
Driebergen

Aankomende dinsdag 12 september besteedt Opsporing Verzocht aandacht aan de ladingdiefstal uit een rijdende vrachtwagen die op maandag 24 juli op de A73 tussen Boxmeer en Horst plaatsvond.

Partij iPhones

Tussen 23.30 en 24.00 uur, wisten de dieven een grote partij iPhones uit de vrachtwagen te stelen. De daders benaderden de vrachtwagen van achteren met een geprepareerde bestelbus. Al rijdend werd het slot van de vrachtwagen opengebroken en de deur geopend. Vervolgens klom één van de verdachten in de vrachtwagen en gaf een grote partij iPhones over naar het bestelbusje. 

Animatie

In Opsporing Verzocht zal een animatie te zien zijn van de manier waarop de ladingdieven de diefstal hebben gepleegd. Mogelijk zijn er getuigen van de diefstal op de A73 vandaar dat de hulp van het Opsporingsprogramma wordt ingeroepen. 

Aanhoudingen

Op zaterdag 31 juli heeft de politie op een vakantiepark op de Veluwe vijf Roemeense mannen aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van de diefstal. Ook de iPhones ter waarde van een half miljoen euro zijn bij de mannen aangetroffen en in beslag genomen. 

Uitzendingen en tips

De uitzending is te zien op dinsdagavond 12 september op NPO 1 en begint rond 20.30 uur. De volgende dag, woensdag 13 september, is de herhaling te zien op NPO 2 omstreeks 14.00 uur. Hebt u tips, bel dan gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: