woensdag, 20. september 2017 - 22:15 Update: 20-09-2017 22:24

Man korte tijd in kelder café gegijzeld en mishandeld

Man korte tijd in kelder café gegijzeld en mishandeld
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Amsterdam

Dinsdagavond heeft de politie een in de kelder van een café vastgebonden en gegijzelde 42-jarige man uit zijn benarde positie bevrijd. 'Er is één verdachte aangehouden', zo meldt de politie woensdag.

Bedreigd en gegijzeld

De 42-jarige man werd dinsdagavond toen hij op straat liep door een paar mannen bedreigt en een café aan de Bartholomeus Diazstraat in gedwongen. In het café werd de man mishandeld.

Kelder

De kroeg werd door politiemensen onder observatie genomen. Op het eerste gezicht werd er niets bijzonders gezien. Toen politiemensen het café betraden was er één iemand zichtbaar aanwezig. Bij nader onderzoek bleek dat in de kelder iemand lag die vastgebonden was. Hij werd losgemaakt en vanwege zijn verwondingen met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Na behandeling in het ziekenhuis is het slachtoffer uit het ziekenhuis ontslagen.

Getuigenoproep

De recherche van district-West heeft de zaak in behandeling. Zij zijn op zoek naar mensen die getuige geweest zijn van de situatie op straat in de omgeving van het café. Daarnaast zijn ze op zoek naar mensen die informatie hebben over deze gijzeling en mishandelingen. Heeft u informatie bel dan naar het rechercheteam via 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: