donderdag, 21. september 2017 - 14:16

Dode baby Antoine Platekade begraven

Antoine Platekade
Foto: Politie
Rotterdam

De dood aangetroffen baby op de Antoine Platekade in Rotterdam heeft op donderdag 21 september zijn laatste rustplaats gekregen. De afscheidsceremonie vond plaats op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam in aanwezigheid van wethouder Hugo de Jonge, betrokken rechercheurs en enkele bewoners van de Kop van Zuid.

De politie is al weken bezig met het onderzoek en heeft tot nu toe 63 tips binnengekregen. Nog altijd is het team op zoek naar de ouders, maar vooral naar de moeder van de baby. Uit de uitslagen van DNA-onderzoek blijkt dat de moeder van het kindje oorspronkelijk afkomstig is uit Zuidoost Azië. Daarbij kan het gaan om de landen Myanmar, Laos, Vietnam, Cambodja, Thailand, Maleisië, Brunei, Filippijnen en Indonesië. Het onderzoek naar de passagiers en bemanningsleden van cruiseschepen, die in die periode hebben aangelegd, loopt nog steeds. Het team houdt overigens ook rekening met het scenario dat de moeder gewoon in Nederland woont. 

Ceremonie

Op donderdag 21 september is het jongetje tijdens een mooie afscheidsceremonie begraven op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam. De begrafenis was geregeld door de gemeente Rotterdam. Stadsdichter Derek Otte droeg een gedicht voor. Namens het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam was wethouder Hugo de Jonge aanwezig, net als de vrouw die de baby had gevonden, andere buurtbewoners en teamleden van het politieonderzoek.

Raymond Kolsteren, teamleider: “De zaak is weliswaar nog niet afgesloten, maar het is nu al een zaak die we nooit gaan vergeten. Het heeft op veel mensen indruk gemaakt. Zeker de teamleden die zelf een klein kindje hebben. De drive om deze zaak op te lossen is vanaf het begin hoog. We benutten dan ook alle mogelijkheden om de moeder te vinden. Ik hoop dat we ooit het ware verhaal te horen krijgen.”

Vondst

De baby werd op donderdag 3 augustus in een vuilniszak gevonden door een vrouw die haar hond uitliet. De vuilniszak lag tussen planten aan de Antoine Platekade in Rotterdam op de Kop van Zuid. Al snel werd duidelijk dat het om een jongetje ging. Uit forensisch onderzoek werd duidelijk dat het omstreeks 24 juli al niet meer in leven was.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: