maandag, 25. september 2017 - 12:32 Update: 25-09-2017 13:05

Verdachte van moord op Sabrina Oosterbeek ook verdacht van andere moord

Verdachte van moord op Sabrina Oosterbeek ook verdacht van andere moord
Foto: Archieffoto ter illustratie FBF
Amsterdam

De 44-jarige S.W. die eind juni werd opgepakt vanwege betrokkenheid in de verdwijningszaak van Sabrina Oosterbeek heeft haar ook vermoord en haar lichaam verborgen.

Maar S.W. wordt ook verdacht van de moord op een Roemeense vrouw in 20014. Het gaat om Mirela Mos. Haar lichaam werd op 15 november 2004 er toeval gevonden door een agent  van de milieupolitie. Hij vond het in stukken gesneden lichaam van Mos in vuilniszakken in Amsterdam Zuidoost. Dit meldt onder meer  AT5 maandag.

Sabrina Oosterbeek (30) wordt sinds begin maart vermist.  Ze werd in de nacht van 7 op 8 maart om 2.45 uur voor het laatst gezien op haar fiets in de Bijlmer. Op camerabeelden is te zien dat ze haar woning 's nachts verliet. Haar telefoon heeft die nacht nog een signaal afgegeven in het gebied rond Reigersbos. Het lichaam van Sabrina Oosterbeek is tot op heden niet gevonden. Toch ziet het Openbaar Ministerie voldoende bewijs voor moord. S.W. wordt er ook van verdacht het stoffelijk overschot van Sabrina Oosterbeek te hebben verborgen of mogelijk te hebben verbrand.

De verdachte ontkent in beide zaken, zo laat zijn advocaat aan de lokale omroep weten. W. staat volgende week donderdag voor de rechter in een zogenoemde pro-formazitting.