woensdag, 27. september 2017 - 12:31 Update: 27-09-2017 13:11

Poolse spookrijder die gezin doodreed, was zwaar beschonken

Poolse spookrijder die gezin doodreed, was zwaar beschonken
Foto: fbf
Sittard

De Poolse vrachtwagenchauffeur die zondag op de Duitse snelweg drie leden van gezin uit Sittard doodreed, was zwaar onder invloed.

Dit meldt dagblad De Limburger. Uit het bloedmonster dat bij de man was afgenomen, bleek dat hij een promillage van 3,09 had. Voor een ervaren bestuurder is zowel in Duitsland als in Nederland een promillage van  0,5 de limiet. Dit hebben de Duitse politie en het openbaar ministerie in Darmstadt bekendgemaakt. De chauffeur (34) ligt zwaargewond in het ziekenhuis en kan nog niet gehoord worden. De politie heeft laten weten dat ze bij de kleine vrachtwagen meerdere blikjes bier heeft aangetroffen. Ook rook de politie bij aankomst bij de Pool al een sterke alcohollucht.

Maandag bleek uit nader onderzoek van de politie dat de vrachtwagenchauffeur via de oprit op de snelweg was gekomen en daarna gelijk de verkeerde kant was opgereden. Na ongeveer een kilometer spookrijden botste hij frontaal tegen de Skoda van het Limburgse gezin met daarin vader (53), moeder (51) en een dochter (20). Zij overleden daar ter plekke. Vier vrouwen in een andere personenauto met Duits kenteken raakten bij het ongeval lichtgewond.

Categorie:
Provincie: