vrijdag, 29. september 2017 - 10:11

Voorarrest verdachte ontucht kinderopvang De Bilt verlengd

Voorarrest verdachte ontucht kinderopvang De Bilt verlengd
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
De Bilt

De 27-jarige man die verdacht wordt van ontucht op een buitenschoolse opvang in De Bilt blijft langer vastzitten. Zijn voorarrest is met 60 dagen verlengd. Dat heeft de raadkamer van de rechtbank Midden-Nederland vandaag beslist. De zaak komt op 7 november op zitting tijdens een zogenaamde pro-forma behandeling.

Kort na de aanhouding werden ouders met kinderen op de opvang ingelicht over het feit dat een medewerker verdacht wordt van een incident waarbij hij onzedelijke handelingen bij zich zou hebben laten verrichten door twee kinderen. Naar aanleiding van de bijeenkomst ontving de politie meldingen van andere situaties waarin mogelijk eerder misbruik heeft plaatsgevonden. Dit resulteerde in enkele nieuwe aangiften van vergelijkbare feiten.

Nieuwe aangiften onderzocht

De zedenrecherche onderzoekt de nieuwe aangiften onder leiding van het Openbaar Ministerie. De nieuwe aangiften hebben betrekking op feiten die gepleegd zouden zijn met meisjes op dezelfde locatie als waar het aanvankelijke feit plaats vond.

Zelfmoord

Op 24 augustus heeft de verdachte een poging gedaan om zichzelf van het leven te beroven. Volgens het OM is hij aan de gevolgen hiervan in een ziekenhuis behandeld. 

Categorie:
Provincie: