vrijdag, 29. september 2017 - 22:09 Update: 30-09-2017 11:34

Politie valt clubhuizen Satudarah binnen

Politie valt clubhuizen Satudarah binnen
Foto: OM
Apeldoorn/Beverwijk

De politie is vrijdagavond de clubhuizen van Satudarah in Apeldoorn en Beverwijk binnen gevallen. De acties worden geleid door zes officieren van justitie.

De politie zoekt in de clubhuizen bewijsmateriaal in een strafrechtelijk onderzoek naar motorclub Satudarah. Dit onderzoek is in 2016 begonnen omdat de zogenoemde Outlaw Motorcycle Gang (OMG) in verband wordt gebracht met ernstige strafbare feiten, zoals afpersing, geweld, wapenbezit en drugshandel.

Alle aanwezigen in de clubhuizen worden gecontroleerd op het bezit van verboden goederen, zoals drugs en wapens.

Eerder deze week werden drie landelijke bestuursleden van Satudarah aangehouden. Zij zijn vandaag door de rechter-commissaris  voor twee weken in bewaring gesteld.

Verbod

Het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM) heeft vrijdag ook de rechtbank Den Haag gevraagd om motorclub Satudarah te verbieden. Het doel is dat een definitief einde komt aan de aanwezigheid van Satudarah in Nederland.

Het strafrechtelijk onderzoek en de civiele procedure maken deel uit van een integrale aanpak om de ondermijnende activiteiten van OMG’s bloot te leggen en tegen te gaan, aldus het OM.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: