zondag, 1. oktober 2017 - 12:44 Update: 01-10-2017 12:48

Mysterie rond vermiste paraglider lijkt opgelost

Mysterie rond vermiste paraglider lijkt opgelost
Foto: Archief EHF
Heukelum

Alles wijst erop dat er zaterdagavond geen sprake is geweest van een gecrashte paraglider, maar van een ander vliegend voorwerp dat is neergestort.

Zaterdagavond werd omstreeks 19.00 uur gemeld dat er mogelijk een paraglider zou zijn neergestort in de omgeving van de Kerkstraat in Heukelum. Alle hulpdiensten werden ingezet om naar het mogelijke slachtoffer te zoeken.

Vanmorgen echter kwam het verlossende telefoontje. Een inwoner van Heukelum was gisterenavond rond 19.00 uur thuisgekomen en had vlak bij zijn oprit een ondefinieerbare constructie van ballonnen gevonden. Hij heeft het vervolgens opgepakt en in de kliko gedaan.

Vanmorgen las hij over de zoekactie rondom de paraglider en nam direct contact op met de politie. Daar werd aan de hand van het telefoontje van de man het een en ander gecontroleerd en nagetrokken. Alles wijst erop dat het vliegend object dat door de man was aangetroffen de ‘paraglider’ moet zijn geweest.

Conclusie

Tijdstippen van thuiskomst van de vinder van het object en de melding van zaterdagavond van de crash kwamen overeen. Bij de zoekactie op de grond en vanuit de lucht werd niets aangetroffen en daarnaast had niemand melding gedaan dat iemand niet was teruggekeerd van een paraglidervlucht. Deze feiten maken het verhaal compleet en mag worden geconcludeerd dat het gelukkig allemaal met een sisser is afgelopen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: