maandag, 2. oktober 2017 - 11:50 Update: 03-10-2017 14:11

Nog geen spoor van vermiste Anne Faber

Familie en vrienden van de vermiste Anne Faber zoeken in buurt van paleis Soestdijk
Foto: Politie
Soestdijk

Familie en vrienden van de vermiste Anne Faber hebben maandagmiddag, onder leiding van de politie, een zoekactie gehouden in de buurt van paleis Soestdijk in Baarn. Rond 14.45 uur werd de zoekactie gestaakt.

Spullen aangetroffen

'Tijdens de zoekactie werden een aantal spullen gevonden maar geen van deze spullen lijken een relatie te hebben met de vermiste Anne Faber', zo meldt de politie maandagmiddag op Twitter. 

Sinds vrijdagavond 29 september is de 25-jarige Anne Faber vermist. Anne is weggegaan op een zwarte opoefiets van het merk en type Batavus Old Dutch met voorop een rekje. Een opvallend detail is dat de fiets handremmen heeft. Het was noodweer die avond; rond 18.40 uur begonnen de eerste buien en het heeft daarna ook geonweerd. Volgens het KNMI was het die avond zelfs gevaarlijk weer. Rond 18.50 uur maakte Anne nog een selfie in de regen die ze verstuurde via WhatsApp.

Uit onderzoek blijkt dat deze foto genomen is op de hoek van de Amsterdamsestraatweg met de Hilversumsestraatweg in Baarn. Gisteren werd er al met 25 rechercheurs gezocht in Baarn, dat leverde nog niks op.

Ook worden tips nagelopen die onder andere binnenkomen via de opsporingstiplijn. Vooralsnog is er nog geen duidelijkheid over wat Anne is overkomen en waar zij nu is. Een groot rechercheteam werkt aan de zaak. Op zondagavond 1 oktober werd een zoekactie gestart in een zoekgebied rondom haar laatst bekende locatie (de plek waar de selfie is gemaakt). Deze zoekactie is bewust nog voor het donker van start gegaan. Helaas is nog niets van Anne vernomen en er alle scenario’s worden opengehouden.

Anne heeft op haar kin een moedervlekje. In één oor twee oorbellen, één goudkleurig knopje en één ringvormige, In haar rechteroor een zelfde ringvormige. Zij droeg vrijdag een donkergroene driekwart regenjas met capuchon.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: