woensdag, 4. oktober 2017 - 19:26

Dode stieren en schapen aangetoffen hij Gelders echtpaar

Dode stieren en schapen aangetoffen hij Gelders echtpaar
Foto: NVWA

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben bij een ouder echtpaar in de provincie Gelderland ernstig verwaarloosde runderen en schapen aangetroffen. Het echtpaar was vanwege ernstige lichamelijke problemen niet meer in staat de dieren goed te verzorgen en had verzuimd hiervoor de nodige hulp in te roepen.

Inspecteurs bezochten het bedrijf met een beperkt aantal runderen en schapen naar aanleiding van een melding dat het dierenwelzijn op het bedrijf niet in orde was. In de stal lagen 2 dode stieren die onlangs gestorven waren en in een achterliggend weiland lagen enkele kadavers van schapen. Ook was het duidelijk dat dieren de nodige zorg werd onthouden en dat de huisvesting van de dieren niet in orde was.

In een hok in de stal stond 1 stier tussen hopen mest. Dit dier kreeg – net als de andere stieren in de stal voer van onvoldoende kwaliteit te eten. In het weiland stond een kreupel rund en tussen de schapen in een ander weiland liep één kreupel schaap. Een ander schaap was erg vermagerd vanwege ernstige diarree.

Categorie:
Provincie: