zaterdag, 7. oktober 2017 - 10:27 Update: 07-10-2017 10:31

Doorgedraaide man dreigt gaskraan open te draaien en vernielt politieauto's

Doorgedraaide man dreigt gaskraan open te draaien en vernielt politieauto's
Foto: Hendriks Multi Media
Rijen

Vrijdagnacht heeft de politie in het Brabantse Rijen de handen vol gehad aan een man die zichzelf en anderen iets aan wilde doen. 'Ook gooide hij huisraad naar beneden op onder andere politieauto’s', zo meldt de politie zaterdag.

Groot mes

Op vrijdag 6 oktober 2017 om 23.00 uur werden enkele surveillance-eenheden naar de Stationsstraat gestuurd. Daar zou een man in een woning zitten die aan het doordraaien was. Toen de agenten de woning in liepen troffen de agenten in een slaapkamer een man met een groot mes. 

Teruggetrokken

Hij dreigde de agenten en zichzelf iets aan te doen als ze naar binnen kwamen. Ook dreigde hij de gaskraan open te zetten. Om escalatie van de situatie te voorkomen werd besloten specialisten in te zetten. Er werden hondengeleiders, onderhandelaars en een arrestatieteam opgeroepen. 

Huisraad naar beneden gegooid

In de tussentijd gooide de man de huisraad naar beneden op geparkeerde auto’s waaronder politieauto’s. Enkele raakten beschadigd. De opgeroepen specialisten deden hun werk uitstekend want het lukte de onderhandelaar om de 30-jarge man uit Tilburg man uit de woning te praten waarna hij door leden van het arrestatieteam werd aangehouden. 

Er zijn verschillende aangiftes tegen de verdachte gedaan van bedreiging, vernieling van huisraad en van meerdere voertuigen. De weg was langere tijd afgesloten.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: