zondag, 8. oktober 2017 - 16:57 Update: 08-10-2017 21:35

Afscheid nemen burgemeester Van der Laan

Afscheid nemen burgemeester Van der Laan
Foto: Bon
Amsterdam

Op vrijdag 13 oktober is voor iedereen gelegenheid om afscheid te nemen van burgemeester Van der Laan. De locatie hiervoor wordt binnen enkele dagen bekend gemaakt. Op zaterdag 14 oktober is er een besloten herdenkingsbijeenkomst voor genodigden. De begrafenis vindt plaats in besloten kring.

Als u via de post een bericht aan de familie wilt sturen dan kunt u het adresseren aan de gemeente Amsterdam. De gemeente zorgt ervoor dat deze aan de familie van de burgemeester wordt overhandigd.

Bloemen leggen

Bij de ambtswoning is een plek ingericht waar u bloemen kunt achterlaten. Ook kunt u bloemen leggen bij het stadhuis. Dit kan bij het Spinozabeeld aan de Zwanenburgwal. Als u via de post bloemen wilt sturen dan kunt u die adresseren aan de gemeente Amsterdam. Meer informatie over de adresgegevens. De gemeente zorgt ervoor dat de bloemen bij de ambtswoning of het Spinozabeeld worden gelegd.

Vlaggen halfstok

De gemeente Amsterdam hangt tot en met de begrafenis van burgemeester Van der Laan de vlaggen op de gemeentelijke gebouwen halfstok. Met uitzondering van zondag, dan wordt niet gevlagd. U mag de (Amsterdamse) vlag ook halfstok hangen.