maandag, 9. oktober 2017 - 16:15 Update: 09-10-2017 22:14

Afscheid Van der Laan vrijdag 13 oktober in Concertgebouw

 Afscheid burgemeester Van der Laan in Concertgebouw
Foto: Gem. Amsterdam
Amsterdam

In het Concertgebouw is er vrijdag 13 oktober voor iedereen gelegenheid om afscheid te nemen van burgemeester Van der Laan. Dit heeft de gemeente Amsterdam maandag bekendgemaakt.

'In het Concertgebouw kunt u langs de kist lopen om de burgemeester een laatste groet te brengen. Dit kan tussen 10.00 en 20.00 uur. Ook kunt u een condoleance achterlaten', aldus de gemeente.

Genodigden

Op zaterdag 14 oktober is er een herdenkingsbijeenkomst voor genodigden. Deze vindt ook plaats in het Concertgebouw. De herdenkingsbijeenkomst en de begrafenis vinden plaats in besloten kring.

Bijzondere raadsvergadering

Maandag 9 oktober organiseert de gemeenteraad van Amsterdam een bijzondere raadsvergadering in verband met het overlijden van burgemeester Van der Laan. De openbare vergadering is in de raadszaal van het stadhuis en begint om 19:30 uur. 

De voorzitter van de gemeenteraad en de locoburgemeester zullen de aanwezigen toespreken. In verband met de verwachte belangstelling en de beperkte capaciteit van de raadszaal, worden er schermen geplaatst in de foyer en de Boekmanzaal in het stadhuis. De vergadering is ook live te volgen via amsterdam.raadsinformatie.nl.

Categorie:
Provincie: