zaterdag, 14. oktober 2017 - 9:41

Politie lost schot bij aanhouding overvallers

Politie lost schot bij aanhouding overvallers
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Brunssum

In de nacht van vrijdag op zaterdag hebben twee mannen en een 21-jarige inwoner van Brunssum onder bedreiging laten pinnen bij een geldautomaat in Brunssum.

Twee mannen, een 32-jarige man uit Geleen en een 33-jarige man uit Heerlen zijn hiervoor aangehouden. Bij de aanhouding was de politie genoodzaakt een waarschuwingsschot te lossen.

De 21-jarige man kwam zijn twee belagers tegen bij een horecagelegenheid in Brunssum en werd door hen, mogelijk onder bedreiging van een wapen, gedwongen om zijn geld af te staan. Vervolgens hebben de mannen hun slachtoffer gedwongen om geld te gaan pinnen bij een geldautomaat. Het lukte het slachtoffer om onderweg naar de geldautomaat de politie te alarmeren. Toen de belagers van de man wilden vertrekken in hun auto, was de politie in de buurt. De auto ging er echter vandoor. Enkele minuten later kon de vluchtauto, met behulp van meerdere patrouilles, tot stoppen worden gedwongen. Omdat de beide mannen, ondanks meerdere aanwijzingen, niet wilden meewerken aan hun aanhouding, zag de politie zich genoodzaakt een waarschuwingsschot af te vuren. In de auto van de mannen werd een mes aangetroffen. Niemand is gewond geraakt bij dit voorval.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):