donderdag, 19. oktober 2017 - 13:28 Update: 19-10-2017 21:39

Motoragent bekeurt 28 bestuurders voor fotograferen en filmen ongeval

Motoragent slingert 28 bestuurders op de bon voor fotograferen ongeval
Foto: Politie
Oirschot

Motoragent Peter Kennis heeft maar liefst 28 automobilisten op de bon geslingerd omdat zij al filmend en fotograferend langs een ongeval reden op de A58 bij Oirschot. Hiermee luidt de agent de noodklok omdat automobilisten soms de meeste vreemde capriolen uithalen om een ongeval vast te leggen.

Op een zomerse vrijdagavond had er op de snelweg een aanrijding plaatsgevonden tussen een personenwagen, een touringcar en een vrachtwagen. ‘Sommigen reden met losse handen langs de wrakstukken. Die zaten dwars in hun auto om maar foto's en filmpjes te kunnen maken. Levensgevaarlijk. Het is dat ik alleen was en te weinig tijd had, anders had ik er veel meer genoteerd’, schrijft Kennis op Facebook.

Na overleg met justitie heeft Kennis alle 28 bestuurders een bekeuring geven van 230 euro voor het vasthouden van hun mobiele telefoon. Kennis: ‘Sommigen reden met losse handen langs de wrakstukken. Die zaten dwars in hun auto om maar foto's en filmpjes te kunnen maken. Levensgevaarlijk. Het is dat ik alleen was en te weinig tijd had, anders had ik er veel meer genoteerd’. 

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: