vrijdag, 20. oktober 2017 - 13:45 Update: 20-10-2017 13:48

Meisje (14) in Vondelpark met substantie in gezicht besmeurd

Meisje (14) in Vondelpark met substantie in gezicht besmeurd
Foto: Archief EHF
Amsterdam

Vrijdagochtend heeft een nog onbekende man in het Vondelpark bij een 14-jarige meisje een nog onbekende substantie in haar gezicht gesmeerd. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Fietsen

Rond 08.00 uur fietst het meisje samen met haar vriendin door het Vondelpark langs het kinderbadje richting de rozentuin. In verband met de regen stapt het meisje bij een brug af en gaat ze lopend verder. Haar vriendin fietst wel door en wacht op haar onder aan de brug. 

Trap in knieholte

Op een gegeven moment krijgt het meisje, dat loopt, een trap in haar knieholte waardoor zij haar evenwicht verliest. Direct daarna krijgt ze een soort klap in haar gezicht en drukt de man een substantie in haar gezicht. Ze had deze man ook al zien staan bij de rozentuin en hij ziet er als volgt uit: 

Signalement verdachte

Licht getinte man, smal postuur, sportief gekleed in een donkerkleurige jas met capuchon, driekwart broek tot net iets over de knie met een zwarte legging en sportschoenen. 

Oproep getuigen en slachtoffers

De politie heeft sinds augustus vaker dit soort meldingen gehad en is op zoek naar deze man. Onderzoek moet uitwijzen waaruit de substantie bestaat. Kent u deze man of heeft u informatie over dit of de andere incidenten neem dan contact op met de politie op 0900-8844. Bent u ook door deze man op deze wijze benaderd en heeft u daar nog geen aangifte van gedaan, maak hiervoor dan een afspraak via 0900-8844.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: