maandag, 23. oktober 2017 - 17:51 Update: 23-10-2017 17:57

PvdD neemt in 19 gemeenten deel aan raadsverkiezingen

PvdD neemt in 19 gemeenten deel aan raadsverkiezingen
Amsterdam

Eind van dit jaar en volgend jaar doet de Partij voor de Dieren (PvdD) in een gezamenlijk aantal van negentien gemeenten mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Dit heeft de partij maandag bekendgemaakt.

Het gaat om zestien gemeenten in maart volgend jaar, twee gemeenten al in november van dit jaar vanwege de gemeentelijke herindeling: Leeuwarden en Westerwolde. In Groningen zullen de gemeenteraadsverkiezingen in november 2018 plaatsvinden. De gemeenten waar voor het eerst wordt deelgenomen zijn: Alkmaar, Almere, Heerlen, Leeuwarden, Nijmegen, Tilburg en Zaanstad.

Nu nog 12 gemeenten

Momenteel is de PvdD vertegenwoordigd in twaalf gemeenten: Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Buren, Den Haag, Gouda, Groningen, Leiden, Pijnacker-Nootdorp, Rotterdam, Utrecht en Vlagtwedde (Westerwolde). Als het aan het partijbestuur ligt zal dat aantal na de verkiezingen fors zijn gegroeid in aantal raadsleden per gemeente en in aantal gemeenten.

Lijsttrekkers

Het merendeel van de zittende raadsleden is kandidaat-lijsttrekker voor de volgende termijn. Alleen in Apeldoorn, Rotterdam en Leiden wordt een nieuwe lijsttrekker voorgedragen, omdat het huidige raadslid niet beschikbaar is voor een volgende termijn. De ontwerpkandidatenlijst voor Groningen wordt volgend voorjaar voorgelegd aan de leden tijdens het congres.

Marianne Thieme

Partijleider Marianne Thieme: 'Ik ben trots op de ontwikkeling die de Partij voor de Dieren doormaakt. Onze partij heeft inmiddels navolging gekregen in 18 andere landen, we zijn daarmee de grootste Nederlandse exporteur van nieuw politiek gedachtegoed. Ook op binnenlands gemeentelijk niveau wil de partij haar politieke vertegenwoordiging gestaag uitbreiden, waarbij we voldoende voorzichtigheid betrachten om geen plofpartij te worden.' De ontwerpkandidatenlijsten en het ontwerpverkiezingsprogramma worden op 19 november voorgelegd aan het congres.

Categorie:
Provincie: