woensdag, 25. oktober 2017 - 17:06 Update: 25-10-2017 19:08

Overvaller supermarkt bekogeld met snoep

Klant supermarkt trapt tegen knie overvaller: 'met je neppistool'
Foto: Archief EHF
Den Haag

Een overval met een pistool op een supermarkt liep voor de overvaller dinsdagavond in Den Haag iets anders dan hij had gepland.

De 47-jarige overvaller kwam dinsdagavond de supermarkt aan de Hildo Kroplaan binnen gewapend met een pistool, zo schrijft de politie op Facebook. Een getuige belde de alarmdiensten en zei dat er zojuist een man met gezichtsbedekking de supermarkt in liep. De man bedreigde daar het winkelend publiek en personeel met een vuurwapen en riep dat iedereen moest gaan liggen. 

Een 38-jarige bezoekster liet zich echter niet door de overvaller intimideren. Toen de overvaller tegen de 38-jarige vrouw riep dat ook zij moest gaan liggen, riep ze naar hem toe: “Ik ga dat niet doen voor jou, met je neppistool” en vervolgens gaf ze de overvaller een harde trap tegen zijn knieschijf. Een andere bezoeker, die zich bij de kassa schuil hield, besloot op dat moment om ook in actie te komen en begon hard met snoep naar de overvaller te gooien.

Op de vlucht geslagen

Hierop besloot de overvaller met versnelde pas de supermarkt uit te vluchten. Echter, met de man en vrouw in zijn kielzog. Onderweg, ter hoogte van het Bokkefortpark, hield de 38-jarige vrouw een scooterrijder staande en ze sommeerde de bestuurder om met haar achterop de achtervolging op gepaste afstand in te zetten. 

Verstopt in bosschages

Aangekomen bij een verzorgingstehuis aan de Burgemeester Waldeckstraat zagen de twee dat de verdachte zich probeerde te verstoppen in de bosschages. Terwijl de bestuurder van de scooter de wacht hield, belde de 38-jarige vrouw de collega’s om de schuilplaats van de overvaller door te geven. Kort daarna hielden collega’s hem in de bosschages bij het verzorgingstehuis aan, met getrokken dienstwapen. De 47-jarige man zit vast en wordt gehoord.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: