donderdag, 2. november 2017 - 22:51 Update: 02-11-2017 23:39

Oppositie boekt succes: geen bezuinigingen op wijkverpleging

Oppositie boekt succes: geen bezuinigingen op wijkverpleging
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

De motie van de oppositie om niet te snijden in de wijkzorg is met algemene stemmen aangenomen.

De wijkverpleging leek een bezuiniging van 100 miljoen euro boven het hoofd te hangen, maar die gaat dus niet door. De gehele oppositie van PvdA tot SGP riep het kabinet op om de wijkverpleegkundigen de komende jaren te ontzien. Premier Rutte liet uiteindelijk zijn voorzichtigheid ten aanzien van het terugtrekken van deze bezuinigingsmaatregel varen en zo werd de motie van de oppositie om niet te snijden in de wijkzorg met algemene stemmen aangenomen. Dit melden meerdere media donderdagavond.

Wel wil Rutte dat het mogelijk moet blijven de kosten van de wijkverpleging terug te dringen waar dat kan zonder dat de zorg in de knel komt. Hij denkt dan aan aan aanpakken van verspilling  en verder moet de  wijkverpleging aanmoedigd worden haar voordeel te doen met vernieuwende werkwijzen en middelen

Coalitie doet verder geen consessies

Verder wilde de coalitie geen veranderingen aanbrengen. Zo pleitte een groot deel van de oppositiepartijen tevergeefs voor het ongemoeid laten van de dividendbelasting. De coalitie wil die afschaffen, omdat dat beter zou zijn voor de werkgelegenheid. Welke bedrijven voor afschaffing hebben gepleit wilde Rutte niet bekendmaken aan de oppositie.

Categorie:
Provincie: