woensdag, 8. november 2017 - 21:20 Update: 09-11-2017 7:56

'Iraanse politicus doodgeschoten in Den Haag'

'Iraanse politicus doodgeschoten in Den Haag'
Foto: Archief EHF
Den Haag

Even voor 17.00 uur is woensdagmiddag in Den haag in de Jan van Riebeekstraat een man neergeschoten die is komen te overlijden. Dit heeft de politie woensdagmiddag laten weten.

Slachtoffer overleden

Hulpdiensten hebben nog geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren maar dit mocht helaas niet meer baten, het slachtoffer is ter plekke aan zijn verwondingen overleden. 

Politieonderzoek

De politie heeft de plek rond het dodelijk schietincident afgezet en is een uitgebreid sporen- en forensisch onderzoek gestart. Er zijn zwarte schermen geplaatst en het publiek wordt achter afzetlinten gehouden.

'Iraanse politicus'

Volgens een bron van Omroep West zou het slachtoffer een Iraanse politicus zijn die al 10 jaar in Den Haag woont. Hij was de leider van de Arab Struggle Movement die strijdt voor de onafhankelijkheid van Ahwaz, een stad in de provincie Khoezistan in Iran. De bron zou ook hebben gemeld dat het regime van Iran achter de fatale schietpartij zou zitten.

Update 23.00 uur:

Op de plek van het incident was door middel van politielint een afzetting gemaakt. Bij de afzetting hield een man zich verdacht op. Hij rende weg toen agenten hem wilden benaderen. Hij is na een korte achtervolging aangehouden en overgebracht naar een politiebureau. Zijn betrokkenheid bij het incident wordt door de recherche onderzocht.

Categorie:
Provincie: