dinsdag, 14. november 2017 - 11:13

Vrouw op pinbeelden Bussum blijkt niet de verdachte

Vrouw op pinbeelden Bussum blijkt niet de verdachte
Foto: Archief EHF
Bussum

De politie is de fout ingegaan met het tonen van beelden van een verdachte. Op woensdag 1 november liet de politie bij Bureau NH beelden zien van een vrouw die met een gestolen pinpas geprobeerd zou hebben te pinnen. De getoonde vrouw blijkt echter niets te maken te hebben met de zaak en is dan ook geen verdachte.

Op 8 augustus vond aan de Nieuwe Hilversumseweg een insluiping plaats bij een bejaarde vrouw. Er werd een pinpas gestolen, waarna met deze pas werd getracht geld op te nemen bij een pinautomaat aan de Koekoeklaan in Bussum. Bij Bureau NH werden beelden van een vrouw getoond, die de verdachte zou zijn. Echter blijkt deze vrouw helemaal niets met de insluiping te maken te hebben.

''Door een nog onbekende oorzaak is er een fout gemaakt in de informatieoverdracht en dit betreuren wij zeer. Wij hebben onze welgemeende excuses aangeboden aan de vrouw en hebben de beelden van al onze officiële communicatiekanalen verwijderd. Wij zijn nog steeds bezig met het onderzoek en hopen zo snel mogelijk de beelden van de daadwerkelijke verdachte te kunnen tonen.''

Op woensdag 15 november zal in de uitzending van het regionale opsporingsprogramma Bureau NH op NH Nieuws een rectificatie worden gedaan.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112:
Tag(s):