zaterdag, 3. februari 2018 - 22:02 Update: 03-02-2018 23:25

Tiener (15) ontsnapt uit instelling en bedreigt man met mes

Tiener (15) ontsnapt uit instelling en bedreigt man met mes
Foto: Archief FBF
Rotterdam

Een 15-jarige jongen heeft zaterdagmiddag in een bovenwoning aan de Kleiweg in Rotterdam een man gegijzeld en met een mes bedreigd.

De jongen zou zijn ontsnapt uit een gesloten inrichting in het oosten van het land en is naar Rotterdam zijn gevlucht. Dit meldt Politie Rotterdam zaterdag.

Er kwamen meerdere politie-eenheden ter plaatse, maar uiteindelijk viel een arrestatieteam de woning binnen. Onderhandelaars van de politie hadden eerst nog, samen met de moeder van de jongen, geprobeerd om de jongen op andere gedachten krijgen, maar toen dat niet lukte, kwam een antiterreureenheid van de Dienst Speciale Interventies ter plaatse. De jongen moest uiteindelijk getaserd worden om hem te kunnen overmeesteren. Even na vijf uur was de situatie onder controle.

Onduidelijk is nog of de jongen en de bedreigde man bekenden van elkaar zijn. De 15-jarige wordt verhoord en gaat weer terug naar het oosten van het land.

 

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

 

Volg Blik op Nieuws op sociale media:  TwitterFacebook of Google+

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: