maandag, 5. februari 2018 - 17:53 Update: 05-02-2018 17:54

Ook met arbeidsbeperking ruimte voor ambitie

Ook met arbeidsbeperking ruimte voor ambitie
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

Wie een arbeidsbeperking heeft, moet zich beschermd weten. 'Om te gaan werken als het beter gaat, om meer te gaan werken als het nog beter gaat, wetend dat hij/zij soepel terug kan vallen op een vangnet als het even wat minder gaat', zo meldt het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) maandagmiddag.

Banenafspraak

Staatssecretaris Tamara van Ark wil samenwerking tussen bestuurders, deskundigen en betrokkenen om er voor te zorgen dat de overgangen van dagbesteding, beschut werk, werken onder de banenafspraak en werken in een reguliere baan beter op elkaar aansluiten. Zij nodigt de partijen uit om samen met het ministerie SZW een werkgroep op te richten.

Werkgevers stimuleren

Zij wil mensen aan de slag krijgen, ze wil werkgevers stimuleren om mensen met een beperking duurzame banen bieden, zeker ook overheidswerkgevers, zodat we een samenleving krijgen waarin het normaal is dat iedereen meedoet. Dit pleidooi was maandag 5 februari te horen in de Cedris-lezing. 

-------------------------------------------------------------------------------

Al het nieuws van Blikopnieuws.nl op uw telefoon?  Download de handige app in de App store (ios) of de Play store (android)

Categorie:
Provincie: