woensdag, 14. februari 2018 - 18:57

Bedrijfspand aan Nijverheidweg voor zes maanden gesloten na hennepvondst

Bedrijfspand aan Nijverheidweg voor zes maanden gesloten na hennepvondst
Foto: Archief FBF.nl
Mijdrecht

In opdracht van burgemeester Divendal is woensdag 14 februari een bedrijfspand aan de Nijverheidweg in Mijdrecht voor een periode van zes maanden gesloten. In het pand werd vorige maand een hennepkwekerij aangetroffen.

De politie trof 11 januari na een tip op de eerste verdieping van het pand vier ruimten aan waar in totaal 1.290 hennepplanten stonden. Uit onderzoek bleek dat het hele pand was ingericht om hennepplanten te kweken. Op basis van deze bevindingen heeft burgemeester Divendal besloten het pand voor een periode van zes maanden te sluiten.

Overlast en gevaar

Hennepplantages in woningen of bedrijfspanden leiden tot overlast en (levens)gevaarlijke situaties. Hierbij moet worden gedacht aan brandgevaar door elektriciteitsaansluitingen, overlast door gebruik en opslag van chemicaliën en wateroverlast. Hennepteelt gaat meestal gepaard met uitkeringsfraude, belastingontduiking, oneigenlijk woninggebruik, verzekering- en hypotheekfraude en stroomdiefstal. Niet alleen de gemeente, maar ook woningcorporaties, netbeheerders, hypotheekbanken en verzekeringsmaatschappijen worden hierdoor gedupeerd.

Categorie:
Provincie: