vrijdag, 23. februari 2018 - 16:24 Update: 23-02-2018 19:00

Verkeerschaos rond Beneluxtunnel A4 vanwege storing

Vlaardingen/Schiedam

Vrijdagmiddag is vanwege een technische storing de Beneluxtunnel in de A4 in beide richtingen enkele uren volledig afgesloten geweest. Ook de verbindingswegen van de aansluitende snelwegen (A20 en A15) werden afgesloten.

Verkeersinfarct

Het verkeer moest een andere route vinden om aan de andere kant van de Maas te komen en dat leidde tot veel extra verkeer en dus files op andere punten in de stad Rotterdam. 

Storing

De storing in de Beneluxtunnel deed zich rond 12.30 uur voor en werd dus in beide richtingen afgesloten. Daardoor ontstond er grote vertraging rondom Rotterdam vanwege automobilisten die een alternatieve route zochten. Ook het lokale wegennet rondom de Beneluxtunnel liep daardoor vast.

Noodscenario's hulpdiensten

De hulpdiensten, waaronder brandweer en ambulance, bekeken of er met noodscenario's toch voldoende inzet van brandweerauto's en ambulances kon worden gegarandeerd in geval van calamiteiten. 

Storing 15.50 uur verholpen

Rond 15.50 uur ging de Beneluxtunnel (A4) weer open nadat de storing in de software van de regelsystemen en bediening van de tunnel was verholpen. Sinds 15.50 uur was het probleem dus opgelost maar de files waren nog lang. 

RWS: mijdt Rotterdam

Rijkswaterstaat adviseerde automobilisten dan ook om Rotterdam te mijden. 'De storing heeft grote gevolgen voor het verkeer rondom Rotterdam. Omrijders zorgen zowel op de A15, A16 en A20 voor lange files. Daardoor loopt het op de wegen die daarop aansluiten (A4 Midden-Delfland, A13) ook vast', zo liet de VID weten die verwacht dat het nog wel even zal duren voor de files bij Rotterdam helemaal zijn opgelost.

Categorie:
Provincie: