zondag, 4. maart 2018 - 10:56 Update: 04-03-2018 11:02

Belg (47) in Limburg gearresteerd na wilde achtervolging door drie landen

Belg (47) in Limburg gearresteerd na wilde achtervolging door drie landen
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Nuth

De politie heeft in het Limburgse Nuth, na een wilde achtervolging door delen van België, Nederland en Duitsland, zaterdagochtend de bestuurder van een bestelbus gearresteerd op de Markt in Nuth. Dit heeft de politie bekendgemaakt.

Gestolen bestelbus

De achtervolging begon nadat de Belgische politie de man op het spoor was gekomen toen hij in een gestolen bestelbus reed. Bij Maasmechelen reed de man via de A-76 ter hoogte van Stein naar Nederland waar de Belgische politieauto’s bijstand kregen van de Nederlandse politie. De man reed met hoge snelheid over de snelweg, achtervolgd door Belgische en Nederlandse politieauto’s. 

Politie uit drie landen betrokken

Ter hoogte van Simpelveld reed de man Duitsland in waar de Duitse politie zich bij de achtervolging aansloot. Uiteindelijk slaagde de man erin om weer terug naar Nederland te rijden via de A-76, waarbij hij onder meer gebruik maakte van de vluchtstrook. 

Gecrasht tegen pui winkelpand

Bij Nuth reed hij van de snelweg af. In het centrum van Nuth verloor hij de macht over het stuur en reed tegen de pui van een winkelpand aan. Daar kon hij worden gearresteerd waarbij hij nog verzet pleegde. 

Politieauto's en politiehelikopter

Het gaat om een 47-jarige man uit België. Bij de achtervolging waren diverse politieauto's uit België, Nederland en Duitsland en een Duitse politiehelikopter betrokken. Er is - voor zover bekend - niemand gewond geraakt.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: