vrijdag, 9. maart 2018 - 16:52 Update: 09-03-2018 20:24

Jongetjes schieten zonder het te weten met geladen echte revolver

Jongetjes spelen ongewild 'Russische Roulette' met gevonden revolver
Foto: Politie
Dordrecht

Twee jongetjes hebben donderdagmiddag in Dordrecht bij de Bloys van Treslongstraat zonder dat ze het zelf beseften 'Russisch Roulette' gespeeld met een geladen revolver die zij kort daarvoor hadden gevonden in de bosjes. Dit meldt de politie vrijdagmiddag.

Wapen door politie opgehaald

De politie heeft het wapen opgehaald en stelt een onderzoek in naar de eigenaar.  Donderdag aan het einde van de middag zagen twee jongetjes, van 7 en 9 jaar, een revolver in de bosjes liggen. Het wapen lag in de struiken tussen de Jan van Brakelstraat en de Jan de Heanstraat. 

'Twee keer geschoten'

'De jongens schoten er twee keer mee op een muurtje in de veronderstelling dat het een speelgoedwapen was en namen het vuurwapen toen mee naar huis', aldus de politie. De vader van een van de jongetjes belde meteen de politie. Agenten stelden een onderzoek in en doorzochten de bosjes. Het wapen is veilig gesteld en wordt bekeken op sporen.

Goed gesprek met de jongens 

'De jongens zijn dringend toegesproken over het gevaar van het schieten met de revolver. Voor een volgende keer weten ze nu dat hun, overigens volkomen logische jongensgedrag, ook gevaren kan opleveren. Bel in zo’n geval meteen 112 en laat het vuurwapen liggen', waarschuwt de politie. Een revolver is een vuurwapen met een cilinder waarmee meerdere schoten gelost kunnen worden, meestal 6. Er zaten in deze revolver nog drie patronen.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: