woensdag, 21. maart 2018 - 12:41 Update: 21-03-2018 12:44

EVA-Team vindt veroordeelde man in balkonkast

EVA-Team vindt veroordeelde man in balkonkast
Foto: Archief FBF.nl
Den Haag

In de vroege ochtend van woensdag 21 maart hielden politieagenten van het EVA-Team een 32-jarige man uit Den Haag aan in een woning in Den Haag. Hij moet nog een celstraf van 50 dagen uitzitten.

De man was geen onbekende van het EVA-Team. Vorig jaar hadden zij hem al eens op dezelfde locatie aangehouden. Hij had zich toen verschanst in de balkonkast. '‘Toen wij vanochtend de woning doorzochten, zijn we natuurlijk ook meteen naar het balkon gelopen’, vertelt de coördinator van het EVA-Team. ‘Bij het openen van de balkonkast hadden we een déjà vu.'

De man had niet voldaan aan een aan hem opgelegde schadevergoedingsmaatregel vanwege een inbraak. Aangezien hij de aan hem opgelegde 5000 euro nu ook niet kon betalen, zal hij als dwangmaatregel 50 dagen gevangenisstraf uit moeten zitten. De boete zal daarna alsnog betaald moeten worden.

EVA-Team

Het EVA-Team houdt zich voor de politie eenheid Den Haag actief bezig met de opsporing en aanhouding van veroordeelden die zich aan hun opgelegde straf proberen te onttrekken. Veroordelingen voor overvallen, woninginbraken en straatroven hebben bij de opsporing van gesignaleerden voor het EVA-Team de prioriteit, maar ook in het geval van schadevergoedingsmaatregelen of opgelegde geldboetes kan een veroordeelde rekenen op een bezoek van het EVA-team.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: