donderdag, 5. april 2018 - 16:57

Minister Blok bezoekt Moskou

Minister Blok bezoekt Moskou
Foto: RVD
Den Haag

Minister Blok van Buitenlandse Zaken spreekt 13 april in Moskou met zijn Russische collega Lavrov. Blok wil de kanalen met Rusland open houden.

‘Ook in moeilijke tijden’, aldus de minister. De minister gaat het gesprek met Rusland aan, juist nu de relatie tussen Rusland en Europa onder druk staat. ‘Mijn prioriteit ligt bij een veilig en stabiel Nederland en Europa. Rusland heeft daar invloed op. De wereld is hier afgelopen weken getuige van geweest. Het is goed om face to face te spreken met mijn collega, in alle helderheid en duidelijkheid, en ook onze fundamentele zorgen over te brengen. Daarom is het belangrijk nu naar Moskou te gaan’, aldus minister Blok.

Het gesprek met de Russische minister van Buitenlandse Zaken is ook in het belang van de bredere relatie die Nederland met Rusland onderhoudt. Het biedt de kans om boodschappen op onderwerpen als MH17 en de rol van Rusland in Oekraïne en Syrië over te brengen. Ook economische onderwerpen, mensenrechten en de samenwerking in de VN Veiligheidsraad staan op de agenda.

Categorie:
Provincie:
Tag(s):