zaterdag, 21. april 2018 - 20:31 Update: 21-04-2018 20:45

Extreemlinkse activisten vallen actiegroep Identitair Verzet aan

Extreemlinkse activisten vallen actiegroep Identitair Verzet aan
Foto: Archief FBF.nl
Amsterdam

Extreemlinkse activisten hebben met stenen en vuurwerk mensen van de actiegroep Identitair Verzet, die in een gekraakte woning aan de Rudolf Dieselstraat zaten, aangevallen, zo melden verschillende media zaterdagavond.

De groep had eerder van de persoon die de woning anti-kraak huurde de sleutel gekregen. De groep mannen,  die boos is over het feit dat de buurt gekraakt is door de uitgeprocedeerde asielzoekersgroep We Are Here, werd met stoeptegels en vuurwerk aangevallen. De onafhankelijke freelancefotograaf Niels Wenstedt die daar zaterdagmiddag wilde fotograferen, zag bij de woning leden van Antifa staan, zo meldt de Telegraaf. Tegen de krant zegt hij: 'Er gingen halve stoepstenen door de bovenruiten voor en achter. Ook werd er vuurwerk gegooid. Het werken als fotograaf was al snel te gevaarlijk. Mijn apparatuur is beschadigd geraakt door rondvliegende stenen.' We Are Here ontkent iets met de actie te maken te hebben. Op verzoek van de politie heeft actiegroep Identitair Verzet het spandoek met daarop de leus 'illegaal is crimineel' naar binnen gehaald. Zij hebben aan Wenstedt laten weten te vertrekken. 

De groep We Are Here zit al weken met de uitgeprocedeerde asielzoekers in de leegstaande huurwoningen. Over twee maanden zouden de woningen worden gesloopt, maar nu wonen er allemaal weer mensen in. De politie en de gemeente gedogen de situatie.