woensdag, 25. april 2018 - 22:50 Update: 26-04-2018 7:54

Douane vindt 42 kilo cocaïne in tank van luxe Range Rover

Douane vindt 42 kilo cocaïne in tank van luxe Range Rover
Foto: Openbaar Ministerie/HARC-team
Waddinxveen

De Douane heeft begin maart 42 kilo cocaïne aangetroffen in een brandstoftank van een personenauto. 'De auto, een luxe Range Rover, was afkomstig uit Curaçao en bestemd voor een bedrijf uit Rotterdam', zo meldt het Openbaar Ministerie (OM) woensdagavond.

Garagebox Waddinxveen

De drugs waren verpakt in 45 pakketten en werden aangetroffen bij een reguliere controle. Naar aanleiding van deze vondst is het HARC-team, onder leiding van het OM, een opsporingsonderzoek gestart. Nadat de auto vanuit de haven werd opgehaald is deze verplaatst naar een garagebox in Waddinxveen. Daar is de auto op 17 maart jongstleden door de politie in beslag genomen.

Aanhoudingen verdachten

Drie dagen later, op dinsdag 20 maart, werd een eerste verdachte aangehouden. Dat betrof de ontvanger van het voertuig. Diezelfde week, op donderdag 22 maart, zijn bij een inval in een garagebedrijf in Rotterdam Zuid twee andere verdachten aangehouden. Deze twee mannen worden verdacht van betrokkenheid bij de import van het voertuig met de verdovende middelen. 

Rotterdam

In totaal gaat het om drie Rotterdamse verdachten, mannen van 34, 38 en 52 jaar. Twee van hen zitten voorlopig vast, de derde is geschorst maar blijft wel verdachte in het onderzoek. De drugs zijn direct vernietigd. Het HARC-team, een samenwerkingsverband van politie, Douane, FIOD en OM stelt een onderzoek in naar deze drugssmokkel.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: