dinsdag, 1. mei 2018 - 12:46 Update: 01-05-2018 18:09

Rijinstructuur (66) omgekomen bij botsing met trein, leerling (18) op tijd uit auto

Dode bij botsing tussen trein en lesauto
Foto: Archief EHF
Bussum

Bij een spoorwegovergang in de bebouwde kom van Bussum is dinsdagochtend rond 11.15 uur een intercity op een lesauto gebotst.

Instructeur overleden

Hierbij is de 66-jarige rijinstructeur uit Amersfoort om het leven gekomen', zo meldt de politie dinsdag. De 18-jarige leerlinge uit Bussum kon het voertuig nog net op tijd verlaten. Het ongeval gebeurde rond 11.15 uur op de Herenstraat. De passagiers in de trein raakten niet gewond.

Onderzoek naar precieze oorzaak

De oorzaak van de dodelijke aanrijding is nog niet bekend. In de auto zaten in totaal twee personen. In de trein zaten ongeveer 140 reizigers, van hen raakte niemand gewond. Het treinverkeer bij Bussum werd vanwege het ongeval stilgelegd en ook het overige verkeer was gestremd. De reizigers konden overstappen in een andere trein die hen naar een ander station bracht. Het Tactisch Verkeersteam doet onderzoek naar de oorzaak van aanrijding.

Slachtofferhulp

Mochten er getuigen zijn die behoefte hebben om hun verhaal kwijt te kunnen, dan is dat mogelijk bij Slachtofferhulp Nederland. Zij kunnen getuigen van verkeersongevallen bijstaan met onder andere emotionele hulp.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: