maandag, 7. mei 2018 - 21:05 Update: 07-05-2018 21:39

Rechter-commissaris verlengt voorarrest verdachte steekpartij Den Haag

Rechter-commissaris verlengt voorarrest verdachte steekpartij Johanna Westerdijkplein
Foto: Archief EHF/ foto ter illustratie
Den Haag

De 31-jarige man uit Den Haag die ervan wordt verdacht afgelopen zaterdag drie mensen te hebben neergestoken in de omgeving van het Johanna Westerdijkplein, is vanmiddag in het penitentiair ziekenhuis voorgeleid aan de rechter-commissaris. Die heeft het voorarrest van de man met veertien dagen verlengd.

De man zit in beperkingen en het onderzoek is in volle gang. Wat er feitelijk is gebeurd, is redelijk duidelijk, mede dankzij de beschikbare beelden. Naar de achtergrond en motieven van de man wordt onderzoek gedaan. gekeken. Daarbij worden alle opties open gehouden.

Zoals eerder gemeld, is de verdachte bekend bij politie en hulpverleningsinstanties vanwege verward gedrag. Op dit moment kan niet met zekerheid worden gesteld wat hem tot zijn daden heeft gebracht.

De verdachte is aan de rechter-commissaris voorgeleid voor drie pogingen moord en bedreiging van iemand in het café aan het Johanna Westerdijkplein. In de vordering bewaring is opgenomen: 'al dan niet met terroristisch oogmerk'. Dit wordt nu nog verder onderzocht, aldus het OM.

Categorie:
Provincie:
Blik op 112: